W dniach 20-23.08.2020r w Zamościu odbyły się Mistrzostwa Polski LZS do lat 15 i 17. W tych zawodach udział brała drużyna LKS „Budowlani- Całus” Nowy Tomyśl, a w niej 6 zawodników z podsekcji w Pniewach. W kategorii do 64 kg dziewczyn pierwsza wystartowała Adela Szmyt, która wyrywając 47 kg i podrzucając 55 kg zajęła 4 miejsce z stratą 2 kg do miejsca 3. Następnie w kategorii 49 kg chłopców wystartował Mikołaj Stachowiak który, w swoim debiucie zajął 5 miejsce. W rwaniu wyrwał 41 kg natomiast w podrzucie uzyskał 48 kg. W kategorii 61 kg chłopców startowało dwóch zawodników. Byli nimi Sergiusz Wójcik i Igor Francuzik. Sergiusz uzyskując 159 kg w dwuboju został brązowym medalista Mistrzostw Polski LZS. Natomiast Igor po zaciętym boju uplasował się na 9 miejscu. Wyrwał 56 kg i podrzucił 67 kg. Ostatnich dwóch zawodników z Pniew startowało w kategorii 67 kg. Był to Jakub Zimny i debiutant Kamil Jędrzejczak. Jakub uzyskując 117 kg w dwuboju uplasował się na 7 miejscu. Kamil zajął miejsce 12. Drużynowo klub LKS Budowlani- Całus Nowy Tomyśl zajął 1 miejsce! W klasyfikacji województw wygrała Wielkopolska.
Dalszym celem podopiecznych trenera Mateusza Miczyńskiego są Mistrzostwa Wielkopolski do lat 15 które odbędą się dnia 12.09.2020r w Nowym Tomyślu.
Zapraszamy dzieci w od 9 do 12 lat na zajęcia z Wielobojów Atletycznych i młodzież
w wieku od 13 do 15 lat na zajęcia z dwuboju olimpijskiego.
Bezpłatne zajęcia odbywają się w poniedziałki, środy i piątki o godz 16:00 w OSiR Pniewy.
Rwanie | Podrzut | Dwubój | Kat. wagowa | Miejsce | |
Adela Szmyt | 47 kg | 55 kg | 102 kg | 64 | 4 |
Sergiusz Wójcik | 74 kg | 85 kg | 159 kg | 61 | 3 |
Jakub Zimny | 54 kg | 63 kg | 117 kg | 67 | 7 |
Igor Francuzik | 56 kg | 67 kg | 123 kg | 61 | 9 |
Mikołaj Stachowiak (debiutant) | 41 kg | 48 kg | 89 kg | 49 | 5 |
Kamil Jędrzejczak (debiutant) | 33 kg | 38 kg | 71 kg | 67 | 12 |
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.